2de graad
Woordatelier

 

Hier ontdekken we de basis van het toneelspelen! We experimenteren met onze stem en ons lichaam, we bewegen, leren duidelijk en luid spreken, we fantaseren en improviseren. We beelden gevoelens uit, leren samenspelen, vertellen, maken toneelstukjes en zetten onze eerste stapjes op een podium!

Vanaf 8 tot 12 jaar

1u/week - 4 jaar

3de graad
Speltheater + Dramastudio

Speltheater

Nu gaan we aan de slag met monologen, dialogen, poëzie, toneelscènes,... We improviseren, leren teksten analyseren en interpreteren en ontdekken verschillende rollen en toneelscènes!

Vanaf 12 jaar

1u/week - 3 jaar

Dramastudio

In deze lessen onderzoeken we de vele mogelijkheden van ons lichaam en onze stem. We exploreren de ruimte, gevoelens, rollen, bewegingen,...

Hier improviseren we volop: vanuit een tekst, een schilderij, een voorwerp, een situatie,... We ontwikkelen onze durf, fantasie en creativiteit.

Een verrijking voor de lessen toneel!

Vanaf 12 jaar

1u/week - 3 jaar

Speltheater + Dramastudio

 Vanaf 12 jaar

2u/week - 3 jaar

praktische info
woord

Uurroosters

Meer info vindt u hier.

 

Inschrijvingen

Meer info vindt u hier.

Nieuwe structuur

Meer info vindt u hier.

3de graad volwassenen
Speltheater + Dramastudio
of
Spreken en vertellen + Woordstudio

2u/week - 3 jaar

Spreken en vertellen

Tijdens deze lessen oefenen we de aangeleerde basistechnieken in en passen ze toe op uiteenlopende vormen van spreken. We leren presenteren, interviewen, een verhaal vertellen, poëzie brengen, spreken voor de camera, stemmetjes inspreken, hoorspelen maken, korte reportages brengen,... De cursus biedt een brede waaier aan, en is een ware speelvijver voor iedereen met een voorliefde voor taal en spreken.

Woordstudio

In deze cursus staat een gesproken woord centraal. Alles begint bij een goede technische beheersing. We trainen wekelijks technieken als uitspraak, ademhaling, lichaamshouding, overdracht, omgang met publiek, beheersing van plankenkoorts,...

4de graad
Theater + Dramalab (Vertolkend acteur)

Theater

In deze lessen gaan we aan de slag met bestaande toneelteksten of improviseren en schrijven zelf ons verhaal. We gaan dieper in op het spelen van een rol, leren scènes afwerken, integreren decor en requisieten,...

Dramalab

In Dramalab verkennen we het huidige theaterlandschap en zijn geschiedenis. We verkennen theater, poëzie, literatuur, dans, film, beeldende kunst, muziek, fotografie, comedy... We volgen voorstellingen en tentoonstellingen en bespreken en analyseren onze ervaringen via groepsgesprekken en creatieve opdrachten.

We verruimen onze blik op het huidige theater- en culturele landschap en laten ons inspireren voor onze lessen Theater, Verteltheater en Spreken en Vertellen!

2u/week - 3 jaar

4de graad
Spreken en vertellen
+ Dramalab (Verteltheater)

Spreken en vertellen

In deze lessen gaan we dieper in op de aangeleerde technieken en vormen van spreken en passen we die toe in projecten van langere adem. De cursus bestaat uit lesmodules, ieder met een toonmoment als eindpunt.

Dramalab verteltheater

In deze cursus dompelen we de leerlingen onder in een bad van inspiratie. Leerlingen "creërend acteur - verteltheater" maken kennis met inspirerende voorbeelden uit de theatergeschiedenis én uit de hedendaagse theaterwereld. We bezoeken relevante voorstellingen, organiseren gesprekken en workshops met en door professionele theatermakers, etc...

2u/week - 3 jaar

4de graad
Theater maken
+ Dramalab (Theater maken)

Theater maken

In deze lessen ontleden we de verschillende elementen waaruit een voorstelling kan opgebouwd worden en gaan we met elke bouwsteen apart aan de slag. De cursisten creëren individueel en in groep hun eigen verhaal.

Dramalab theater maken

Hier verkennen we het huidige theaterlandschap en zijn geschiedenis. We zoomen in op de theorieën rond regisseren en acteren én hoe die kunnen worden toegepast. We verkennen poëzie, literatuur, film, beeldende kunsten,... We volgen voorstellingen van actuele theatermakers en bespreken en analyseren onze ervaringen via groepsgesprekken en creatieve opdrachten.

2u/week - 3 jaar

  • Facebook App Icon
  • Wix Google+ page