top of page

OCTOPUS

Wat is octopus?

WAT IS OCTOPUS?

Octopus staat voor domeinoverschrijdende opleidingen waar meerdere kunstdomeinen aan bod komen: beeld, dans, muziek en woord.

Voor de kinderen is er Octopus waarbij de domeinen evenredig aan bod komen. Verder kunnen ze ervoor kiezen om een accent te leggen op één van de domeinen, zonder de andere domeinen uit het oog te verliezen. Dat kan in Octopus Beeld, Octopus Dans of Octopus Muziek. Wil je meer dan een domein combineren? Neem een kijkje bij onze Kunstpakketten!

Voor de 'grote kinderen' (lees: +18-jarigen) is er Octo+. Ook hier komen alle domeinen evenredig aan bod.

Octopusdag? Kijk even mee!

Opgelet: wie online wil inschrijven voor Octo+, vindt dit in mijnacademie.be onder het domein Muziek, meer bepaald "Octo1".

OCTOPUS kinderen

VOOR KINDEREN

OCTOPUS
OCTOPUS beeld
OCTOPUS dans
OCTOPUS muziek

OCTOPUS

Vanaf 6 jaar/ 1 uur gedurende 2 jaar/ 1ste graad

 

Is je kind een creatieve omnivoor? Houdt het van klank, kleur, woord en beweging?

 

Soms is het moeilijk kiezen of is het gewoon leuk om van alles te proeven. Onze octopusleerlingen kunnen zich uitleven in ALLE domeinen: dansen, tekenen, acteren, zingen… We doen het allemaal!


In Octopus dompelen we de kinderen onder in een kunstenbad. Op een speelse manier verkennen we de domeinen. Zoals in een echt bad, maken we er een spetterend sopje van en loopt alles door elkaar.

OCTOPUS BEELD

Vanaf 6 jaar/ 2 uur gedurende 2 jaar/ 1ste graad

Zingend en dansend bewegen in een beeldend kunstenbad!

 

Voel je dat er een kunstenaar in jou zit? Hou je vooral van tekenen, schilderen en boetseren? En wil je tegelijk ook eens proeven van dans, theater of muziek? Dan is Octopus - Beeld écht op je lijf geschreven!

In Octopus-beeld dompelen we de kinderen onder in een kunstenbad vol beeld. Op een speelse manier verkennen we het domein. Zoals in een echt bad, maken we er een spetterend sopje van en loopt alles door elkaar: ook de domeinen dans, theater en muziek vloeien binnen in de lessen.

 

Tijdens de lessen proef je van de beeldende kunsten door te knippen, plakken, schilderen, tekenen. Verder wordt er ook gedanst, op instrumenten gespeeld, gezongen en verhalen verteld. Je ontdekt de bijzondere wereld van allerlei knotsgekke kunstenaars en in hun voetsporen probeer je zelf vanalles uit.

OCTOPUS DANS

 

Vanaf 6 jaar/ 1 uur gedurende 2 jaar/ 1ste graad

Kan je kind niet stilzitten als het muziek hoort?

 

Of wil je je kind activeren omdat het te veel stil zit? Kinderen zijn gek op dansen en muziek maken! Je kind leert bovendien in deze les om zijn emoties op een creatieve manier uit te drukken. Een vaardigheid voor het leven!
 

In Octopus-dans dompelen we de kinderen onder in een kunstenbad vol dans. Op een speelse manier verkennen we het domein. Zoals in een echt bad, maken we er een spetterend sopje van en loopt alles door elkaar: ook de domeinen beeld, theater en muziek vloeien binnen in de lessen.

 

In deze les ontdekt je kind via creatieve spelvormen een oneindige verscheidenheid aan bewegingen. Zo ontwikkelt je kind geleidelijk aan meer bewustzijn van het eigen lichaam én van de ruimte. Bovendien zijn deze lessen een uitstekende voorbereiding op de 2de graad: speels oefenen we kracht, lenigheid, uithouding en coördinatie. Dans- en speelplezier staat steeds centraal!

OCTOPUS MUZIEK

 

Vanaf 7 jaar/ 1 uur gedurende 1 jaar/ 1ste graad (enkel in Kluisbergen)

Speel en beweeg je mee in een muzikaal kunstenbad?

 

Zing je graag? Beweeg je graag mee op het ritme van de muziek? Voel je het kriebelen om een instrument te leren spelen? Dan is Octopus Muziek iets voor jou.

 

In Octopus - muziek dompelen we de kinderen onder in een kunstenbad vol muziek . Op een speelse manier verkennen we het domein. Zoals in een echt bad, maken we er een spetterend sopje van en loopt alles door elkaar: ook de domeinen beeld, theater en dans vloeien binnen in de lessen.

 

Tijdens de lessen proeven we van alle basiselementen van de muziek. We ontdekken naast verschillende klanken ook onze stem en we bespelen kleine instrumenten. Op een speelse manier raak je vertrouwd met het notenbeeld. Verder bewegen we op de maat, vertellen we verhalen en illustreren we het vanuit onze belevingswereld. Je ervaart hoe fijn het is om de wondere wereld van de muziek te ontdekken!

OCTOPUS volwassenen
OCTO+

VOOR VOLWASSENEN

OCTO+

+ 18 jaar / 2 uur per week / 3-jarige opleiding

Je leert de praktijk van 4 kunstdomeinen

Deze praktijkgerichte opleiding OCTO+ is voor volwassenen die hun expressiemogelijkheden willen exploreren en verruimen. Kan je niet kiezen uit de verschillende artistieke domeinen en wil je op een ontspannen manier ontdekken waar je voorkeur ligt? Ben je een artistieke duizendpoot? Of volgde je reeds een opleiding in onze Kunstacademie en wil je je parcours graag verderzetten met verbreding naar de andere domeinen? Docenten uit vier kunstdisciplines begeleiden je in je ontdekkingstocht.

Klik hier voor de uurroosters / Wat is OCTO+? Een filmische impressie...

Opgelet: wie online wil inschrijven voor Octo+, vindt dit in mijnacademie.be onder het domein Muziek, meer bepaald "Octo1".

bottom of page