top of page

DANS

LANGLOPENDE STUDIERICHTINGEN

DANS Langlopend
DANS kleuterdans

KLEUTERDANS

KLEUTERDANS

Vanaf 4,5 - 5 jaar (5-jarige leeftijd bereikt vóór 1 maart 2022) / 1 uur gedurende 1 jaar

 

Kan je kind niet stilzitten als het muziek hoort?

Meer info over kleuterdans / uurroosters / dansuniform

20201012_173804.jpg
DANS kinderen

KINDEREN - GRAAD 1

OCTOPUS DANS

Vanaf 6 jaar / 1 uur gedurende 2 jaar /  1ste graad

Kan je kind niet stilzitten als het muziek hoort?

Meer info over octopus / uurroosters / dansuniform

Kopie van _LUC0484 - Version 2.png

KINDEREN - GRAAD 2

DANSLAB

Vanaf 8 jaar / 2 x 1 uur gedurende 4 jaar / 2de graad

 

Hou je van dansen?

Ronse, Brakel, Kluisbergen en Maarkedal:

Wil je graag dansen als een echte ballerina? Of ben je gek op hippe ‘dance moves’? Wil je kennismaken met hedendaagse dansvormen? In deze opleiding bieden we je een stevige danstechnische basis aan. Bovendien kan je binnen het lespakket proeven van verschillende dansstijlen! 

In de lessen in Maarkedal en Brakel maak je ook kennis met een vleugje acrobatie en ritmische gymnastiek. Je oefent - naast de elementaire danstechniek - ook bewegingscoördinatie met hoepel en lint. We experimenteren met verschillende disciplines en combineren alles met de sierlijkheid van de dans. Klinkt dit iets voor jou? Welkom in danslab!. We maken samen de mooiste choreografieën met een extra dimensie!

Klik hier voor info / uurroosters / dansuniform

DANS jongeren / volwassenen

JONGEREN / VOLWASSENEN - GRAAD 3

Vanaf 12 jaar/ 2,5 u per week gedurende 3 jaar/3de graad 

 

Heb je de competenties uit de 2 de graad behaald, dan ben je klaar voor de 3de graad! Welke richting ga je uit? Verkies je klassieke of hedendaagse dans? Of wil je hiphop dansen?

Dan kan je aan de slag in optie ‘Klassiek’, optie ‘Hedendaags’

(1u ‘Klassiek’ + 1u30 ‘Hedendaags’) of optie ‘Urban’

Ben je gebeten door dans en wil je verschillende opties combineren? Ook dat

kan!

Naar de uurroosters / dansuniform

OPTIE KLASSIEK

NIEUW: NU OOK IN RONSE

In deze les diepen we jouw basis klassieke ballettechniek verder uit. Bewegingscontrole, lenigheid en coördinatie blijven we verder intensief oefenen. We verfijnen onze techniek met nieuwe uitdagende passen, meer complexe combinaties en choreografieën. Wie droomt om op pointes te kunnen dansen, bieden we de mogelijkheid om deze techniek aan te leren in de les. Expressie en uitstraling van de danser staan steeds centraal!

We hebben twee lesmomenten in de week, één uur in een gedeeld lesmoment met de optie ‘Hedendaags’ en anderhalf uur enkel met de leerlingen optie ‘Klassiek’

OPTIE HEDENDAAGS

In deze les besteden we aandacht aan jouw klassieke danstechniek, die de basis is voor dansvormen als jazz, hedendaagse dans en hiphop. We doen dit één uur per week tijdens een gedeeld lesmoment samen met de leerlingen van klassieke dans. Daarnaast werken we gedurende anderhalf uur in een tweede lesmoment aan improvisatie en het maken van choreografieën op eigentijdse muziek.

We onderzoeken op een speelse en creatieve manier de talrijke bewegingsmogelijkheden van je lichaam. Op basis van hedendaags danstechnieken, improvisatie, spel en creativiteit ontwikkelen we een persoonlijke en originele dansstijl.

OPTIE URBAN

Zin om je helemaal uit te leven in dynamische dansmoves? In de Urban les ontwikkel je niet alleen dansbewegingen uit de hiphop cultuur. Ook artistieke elementen uit de musical- en clipdance komen aan bod. Je gaat aan de slag met kracht en stretch oefeningen. 

De focus ligt op het creatief proces en op groeien als groep én als individu.

Vanuit je oerkracht leer je met zelfvertrouwen te dansen. Emotie, lichaamsdynamiek, houding, gezichtsuitdrukking staan centraal.