DANS

20210123_125729.jpg

LANGLOPENDE STUDIERICHTINGEN

 
 

KLEUTERDANS

KLEUTERDANS

Vanaf 4,5 - 5 jaar (5-jarige leeftijd bereikt vóór 1 maart 2022) / 1 uur gedurende 1 jaar

 

Kan je kind niet stilzitten als het muziek hoort?

Meer info over kleuterdans / uurroosters / dansuniform

20201012_173804.jpg
 

KINDEREN - GRAAD 1

OCTOPUS DANS

Vanaf 6 jaar / 1 uur gedurende 2 jaar /  1ste graad

Kan je kind niet stilzitten als het muziek hoort?

Meer info over octopus / uurroosters / dansuniform

Kopie van _LUC0484 - Version 2.png

KINDEREN - GRAAD 2

DANSLAB

Vanaf 8 jaar / 2 x 1 uur gedurende 4 jaar / 2de graad

 

Hou je van dansen?

Ronse, Brakel, Kluisbergen en Maarkedal:

Wil je graag dansen als een echte ballerina? Of ben je gek op hippe ‘dance moves’? Wil je kennismaken met hedendaagse dansvormen? In deze opleiding bieden we je een stevige danstechnische basis aan. Bovendien kan je binnen het lespakket proeven van verschillende dansstijlen! 

In de lessen in Maarkedal en Brakel maak je ook kennis met een vleugje acrobatie en ritmische gymnastiek. Je oefent - naast de elementaire danstechniek - ook bewegingscoördinatie met hoepel en lint. We experimenteren met verschillende disciplines en combineren alles met de sierlijkheid van de dans. Klinkt dit iets voor jou? Welkom in danslab!. We maken samen de mooiste choreografieën met een extra dimensie!

Klik hier voor info / uurroosters / dansuniform

JONGEREN / VOLWASSENEN - GRAAD 3

 

Vanaf 12 jaar/ 2,5 u per week gedurende 3 jaar/3de graad 

 

Heb je de competenties uit de 2 de graad behaald, dan ben je klaar voor de 3de graad! Welke richting ga je uit? Verkies je klassieke of hedendaagse dans? Of wil je hiphop dansen?

Naar de uurroosters / dansuniform

OPTIE KLASSIEK

In deze les diepen we jouw basis klassieke ballettechniek verder uit. Bewegingscontrole, lenigheid en coördinatie blijven we verder intensief oefenen. We verfijnen onze techniek met nieuwe uitdagende passen, meer complexe combinaties en choreografieën. Wie droomt om op pointes te kunnen dansen, bieden we de mogelijkheid om deze techniek aan te leren in de les. Expressie en uitstraling van de danser staan steeds centraal!

OPTIE HEDENDAAGS

In deze les besteden we aandacht aan jouw klassieke danstechniek, die de basis is voor dansvormen als jazz, hedendaagse dans en hiphop. Daarnaast werken we aan improvisatie en het maken van choreografieën op eigentijdse muziek. 

We onderzoeken op een speelse en creatieve manier de talrijke bewegingsmogelijkheden van je lichaam. Op basis van hedendaags danstechnieken, improvisatie, spel en creativiteit ontwikkelen we een persoonlijke en originele dansstijl.

OPTIE URBAN

--- NIEUW ---

 

Zin om je helemaal uit te leven in dynamische dansmoves? In de Urban les ontwikkel je niet alleen dansbewegingen uit de hiphop cultuur. Ook artistieke elementen uit de musical- en clipdance komen aan bod. Je gaat aan de slag met kracht en stretch oefeningen. 

De focus ligt op het creatief proces en op groeien als groep én als individu.

Vanuit je oerkracht leer je met zelfvertrouwen te dansen. Emotie, lichaamsdynamiek, houding, gezichtsuitdrukking staan centraal.

JONGEREN  - GRAAD 4

OPTIE KLASSIEK

Zin om je ballettechniek verder uit te diepen? Dat kan!
Na een doorgedreven opwarming aan de barre, leer je meer over de barre au sol, stretchen, adagio, pirouette en pointes voor wie dat graag wil. Naast lichaamsbeheersing blijven we werken aan onze creativiteit met originele choreografieën die we samen leren of creëren. 
Met het team Muziek, Beeldende & Audiovisuele Kunsten, Woordkunst-Drama maken we spannende artistieke producties!

Naar de uurroosters / dansuniform

24_sofie_academie_022.png