Aanbod 2020-2021 

Dans

 
 

LANGLOPENDE STUDIERICHTING

Kinderen

Kleuterdans (NIEUW)

Vanaf 5 jaar / 1 uur gedurende 1 jaar

 

Kan je kind niet stilzitten als het muziek hoort?

Meer info over kleuterdans / uurroosters

Graad 1

Octopus - dans (NIEUW)

Vanaf 6 jaar / 1 uur gedurende 2 jaar /  1ste graad

Kan je kind niet stilzitten als het muziek hoort?

Meer info over octopus / uurroosters

 

Graad 2

Danslab

Vanaf 8 jaar / 2 x 1 uur gedurende 4 jaar / 2de graad

 

Hou je van dansen?

 

Wil je graag dansen als een echte ballerina? Of ben je gek op hippe ‘dance moves’? Wil je kennismaken met hedendaagse dansvormen? In deze opleiding bieden we je een stevige danstechnische basis aan. Bovendien kan je binnen het lespakket proeven van verschillende dansstijlen! 

In deze opleiding volg je 1 uur klassieke dans en 1 uur les hedendaagse dans. 

Vanaf 2.3 volg je het tweede uur naar keuze, hedendaagse dans of hiphop.

Klik hier voor info / uurroosters

 
 

Jongeren / volwassenen

Graad 3

Vanaf 12 jaar/ 2,5 u per week gedurende 3 jaar/3de graad 

 

Heb je de competenties uit de 2 de graad behaald, dan ben je klaar voor de 3de graad! Welke richting ga je uit? Verkies je klassieke of hedendaagse dans? Of wil je hiphop dansen? 

 

optie Klassiek

 

In deze les diepen we jouw basis klassieke ballettechniek verder uit. Bewegingscontrole, lenigheid en coördinatie blijven we verder intensief oefenen. We verfijnen onze techniek met nieuwe uitdagende passen, meer complexe combinaties en choreografieën. Wie droomt om op pointes te kunnen dansen, bieden we de mogelijkheid om deze techniek aan te leren in de les. Expressie en uitstraling van de danser staan steeds centraal!

 

optie Hedendaagse dans

 

In deze les besteden we aandacht aan jouw klassieke danstechniek, die de basis is voor dansvormen als jazz, hedendaagse dans en hiphop. Daarnaast werken we aan improvisatie en het maken van choreografieën op eigentijdse muziek. 

We onderzoeken op een speelse en creatieve manier de talrijke bewegingsmogelijkheden van je lichaam. Op basis van hedendaags danstechnieken, improvisatie, spel en creativiteit ontwikkelen we een persoonlijke en originele dansstijl. 


 

Hip hop

(mogelijkheid in 3.1 in Ronse gedurende 1,5 u per week)

 

In de hiphop les werken we verder aan de ontwikkeling van de dynamische moves. We gaan aan de slag met kracht en stretch oefeningen. De focus ligt nu meer en meer op het groeien als groep én als individu. We besteden veel aandacht aan het creatief proces. Vanuit onze oerkracht leren we met zelfvertrouwen te dansen. Emotie, lichaamsdynamiek, houding, gezichtsuitdrukking staan centraal.