top of page

Opnieuw les IN de kunstacademie vanaf september!

Updated: Jul 1, 2020

Geachte Ouders,

Beste Leerlingen,

Het einde van dit buitengewone schooljaar 2019-2020 nadert met rasse schreden. Hierbij willen we graag van de gelegenheid gebruik maken om u een mooie zomer toe te wensen en u te danken voor het engagement en het vertrouwen.

Naar aanleiding van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad van 24 juni ’20, zijn we vandaag verheugd te mogen aankondigen dat we, onder voorbehoud van de evolutie van de besmettingen, in september op pandemie-niveau ‘Geel’ kunnen opstarten. Dit niveau houdt in dat ons volledige aanbod ‘on-site Kunstacademie’ zal worden ingericht.

Alle leerlingen van de 5 kunstdomeinen zullen opnieuw lessen kunnen volgen in de voorziene gebouwen van al onze vestigingsplaatsen. Op basis van een risico-analyse zal rekening worden gehouden met de vereiste preventiemaatregelen, zoals het respecteren van de nodige social distance, mond- en neusbedekking, het voorzien van plexi-/spatschermen voor bepaalde disciplines, verluchting en ventilatie.

We kijken er naar uit om al onze leerlingen opnieuw te mogen begroeten. De inschrijvingen zijn volop lopende. Indien u nog niet de kans had om in te schrijven, en toch van de voorrangsregeling wil genieten, dan kan dit alsnog tot 15 juli ’20 a.s. 

Artistieke groeten van het voltallige team van de Kunstacademie Vlaamse Ardennen (Beeldende en Audiovisuele Kunsten, Dans, Domeinoverschrijdende opleidingen, Muziek en Woordkunst-Drama).

Met vriendelijke groeten,

Pascal Devreese

Directeur Kunstacademie Vlaamse ArdennenMeer info over de kleurencodes voor het onderwijs:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/06/24/zo-zal-september-eruit-zien-voor-leerlingen-en-leerkrachten/


GROEN:


Code groen is de situatie van vóór de uitbraak van de coronapandemie. "Dat scenario zal niet voor morgen zijn", denkt Weyts. "Daarvoor is het wachten op een vaccin of op groepsimmuniteit."


GEEL:


Het deeltijds kunstonderwijs zal onder code geel gewoon op 100 procent draaien, maar iedereen moet een mondmasker dragen.


ORANJE:


Het deeltijds kunstonderwijs zal volledig blijven verderlopen voor -12-jarigen. Voor wie ouder is dan 12 worden de groepen beperkt.


ROOD: