Keer 2021 Binnenste Buiten!

Updated: Dec 21, 2020

Geachte Ouders, Beste Leerlingen, 2020 was voor velen een donker jaar om snel te vergeten.

We kijken verlangend uit naar hoopvolle lichtpunten in 2021.

Met veel plezier stellen we u alvast één lichtpunt voor: ons nieuwste project Binnenste Buiten.

In het begin van schooljaar 2020-2021, midden in de coronacrisis, kiest de Kunstacademie Vlaamse Ardennen er voor dat het niet bij de pakken wil blijven zitten: zelfs de donkerste kleurencode met strenge coronamaatregelen biedt kansen.

Niet per se door louter in te zetten op afstandsleren; wel ​door anders naar het ‘leren' te kijken​.

Op talrijke, soms verrassende locaties zullen ​tussen 4 januari en 17 mei 2021​ kleine artistieke ingrepen of interventies gebeuren.

De stad en het platteland worden onze creatieve speeltuin. Verwacht u aan micro-flashmobs, flitsende verrassingsoptredens, intieme geluids- of lichtinstallaties, veelzijdige street art... Uiteraard alles binnen de geldende coronamaatregelen. Bij elk(e) artistieke ingreep of toonmoment zal een een ​QR-code​ te vinden zijn. Door deze met een smartphone te scannen, komt ​de toevallige voorbijganger​ op een webpagina (actief vanaf 4 januari) van de kunstacademie terecht.

Hij vindt er meer info over ​Binnenste Buiten​, de verschillende artistieke initiatieven én een kaart met alle locaties. Via dat overzichtskaartje kan u trouwens uw eigen ​Binnenste Buiten​-wandeling uitstippelen.

Met dit perspectief wensen we u allen een veilig, gezond en warm 2021 toe.