top of page

NIEUWE OPLEIDINGEN

 NIEUW! 

Ontdek welke nagelnieuwe opleidingen we vanaf schooljaar 2022-2023 voor jou in de aanbieding hebben!

Voor de kinderen (7-jarigen / 2de leerjaar) bieden we Octopus muziek aan in alle vestigingsplaatsen, nl. Ronse, Kluisbergen en Maarkedal.

Volwassenen kunnen het komende schooljaar zelfs kiezen uit drie gloednieuwe opleidingen: optie Tekenkunst (BAK), de optie Exploratie atelier (BAK), de optie Schrijver (WKD) en Artistiek dramatiek (WKD). Deze opleidingen gaan door in de hoofdschool te Ronse.

Naar het algemene overzicht.

OCTOPUS MUZIEK

vanaf 7 jaar (1.2) in Kluisbergen, Maarkedal en Ronse

Maak kennis met de taal van de muziek: een Noot-zaak!

 

Kan iedereen - jong en al wat ouder - muziek leren? Wil je graag een instrument leren spelen? Wist je dat taal van het notenschrift een belangrijke sleutel is om te leren musiceren? Interesse? In aparte klassen kan je muziekatelier volgen afgestemd op jouw leeftijd!

Meer info?

Klik hier voor de uurroosters

EXPLORATIE BEELDATELIER

 

Vanaf 18 jaar (instroom op leeftijd) / 4 uur per week / graad 3

zaterdag 13-16.30 uur

-- Geen vooropleiding nodig --


Een eerste beeldende kennismaking! 

Heb je altijd al interesse gehad in de beeldende kunsten maar die nog nooit of weinig kunnen uitoefenen? Of is deze belangstelling pas recent opgedoken? Dan is het oriëntatie atelier misschien wel iets voor jou! 

Tijdens deze 2-jarige opleiding maak je iedere week kennis met tal van technieken en materialen. Daarnaast zet je je eerste stappen in het creëren van jouw eigen beeldtaal. Daarbij zijn lijn, kleur en vorm zeker niet weg te denken.

Daarna doorstromen naar graad 4. 

Aanbod graad 4: KeramiekProject atelier, Schilderkunst, Grafisch ontwerp en illustratie, Tekenkunst

Meer info

Klik hier voor de uurroosters

TEKENKUNST

 

Vanaf 18 jaar (instroom op leeftijd) / 4 uur per week / graad 4

woensdag 18-21.30 uur

-- Geen vooropleiding nodig --

Hier teken ik voor!

Bijna altijd is tekenen de basis voor andere beeldende disciplines, denk maar aan voorstudies voor keramiek, schetsen voor een nieuw schilderij of voorontwerpen voor een illustratie.

In deze opleiding leer je zowel de beginselen van het tekenen (bv. waarnemingstekening), maar je proeft ook van meer experimentele benaderingen. Kortom: je ervaart de visuele rijkdom van Tekenkunst en verkent vele artistieke invalshoeken binnen deze opleiding.​

Meer info

Klik hier voor de uurroosters

SCHRIJVER

Vanaf 18 jaar / 3u per week

maandag 19 tot 22 uur

Met de vakken 'schrijven' en 'literaire facetten'

De kortlopende studierichting schrijver (optie dramateksten) is een praktijkgerichte opleiding waarin leerlingen het schrijversmetier oefenen vanuit diverse stijlen en genres.
De opleiding gaat in interactie met de kunstdomeinen. Leerling schrijver worden, is de kans van je leven om je zelfgeschreven teksten te laten opvoeren door leerlingen woordkunst-drama. Om ze te laten zingen door leerlingen muziek. Of om ze visueel te ondersteunen en ze onder handen te laten nemen door leerlingen Grafisch ontwerp & illustratie.

Meer info

Klik hier voor de uurroosters

ARTISTIEK DRAMATIEK

Vanaf 18 jaar / 2u per week

dinsdag 9 tot 11 uur

Theater is spelen met je hele lijf?


Sta je graag in de spotlight? Gooi jij je helemaal in het spelen? Wil je verschillende speltechnieken onder de knie krijgen?

Voor deze opleiding voorziet de academie aangepaste sociale tarieven. Meer info: kava.elstrio@gmail.com

Als nieuwkomer ben je de Nederlandse taal aan het leren. Heb je zin om te leren toneel spelen in een kleine groep, dan is Artistiek dramatiek iets voor jou.

(sept-jun; wekelijkse lessen)

Klik hier voor de info / uurroosters

bottom of page